CRC - Centrul de Resurse pentru Comunitate a fost fondată în 2009 de un grup de 6 tineri idealişti cu scopul de a veni în sprijinul tinerilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a celor defavorizate realizând proiecte şi activităţi voluntare în domeniul muncii sociale, educaţiei, interculturalităţii şi ecologiei.
Asociaţia a implementat în România 2 proiecte de schimb de tineri şi un training prin programul Youth in Action finanţat de Comisia Europene, ; a fost partener într-un proiect de schimb de tineri în Macedonia iar membrii săi au participat la traininguri internaţionale în domeniul tineretului şi a muncii sociale şi s-au implicat în activităţi voluntare de sprijinire a comunităţii.
Un prim proiect a fost implementat în 2010. Proiectul "O scenă mare pentru mulţi oameni mici" realizat în parteneriat cu asociaţia TransRiver din Germania a oferit unui grup de 24 de tineri din România şi Germania în perioada 22 august- 4 septembrie 2010, posibilitatea de a-şi exprima personalitatea, ideile, preocupările şi viziunea artistică prin intermediul unei piese de teatru. http://crc-cluj.org/2011/11/20/big-stage
În perioada 26 iunie - 2 iulie 2011 CRC a implementat în România proiectul "Meet Different Cultures for Mutual Benefit" în parteneriat cu Wirtschaftakademie Schleswig-Holstein din Germania şi Ajuntamento de Pilas din Spania. http://crc-cluj.org/2011/07/24/meet-cultures-mutual-benefit
Proiectul s-a continuat în baza aceluiaşi parteneriat în Germania în perioada 28 decembrie - 5 ianuarie 2012 prin participarea tinerilor şi a echipei de proiect la activităţile pregătite de partenerii noştri în cadrul proiectului "Different cultures-same problems- Youth unemployment în comparison" finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune . Proiectul a avut ca scop conştientizarea beneficiilor pe care voluntariatul (contactul cu tineri proveniţi din alte medii culturale) şi lucrul în echipă le pot aduce în sfera dezvoltării personale şi profesionale, cât şi la nivelul dezvoltării sociale în general. Proiectul s-a adresat unui număr de 29 de tineri defavorizaţi din mediul rural între 16 şi 25 de ani din cele 3 ţări partenere.
În perioada 21-28 august 2011 asociaţia noastră a coordonat activităţile proiectului “C.A.R.E. close, aware, responsable, engaged together" proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 3.1.b Formare şi reţele. Cooperarea cu ţările din vecinătatea Uniunii Europene. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu 14 ţări (7 din Uniunea Europeană şi 7 din afara Uniunii Europene) şi anume Albania, Armenia, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia, Ucraina şi a constat într-un training pe voluntariat adresat unui număr de 34 de participanţi. http://crc-cluj.org/2011/11/28/c-a-r-e-trough-volunteering-close-aware-responsible-engaged/
Ca şi follow up al proiectului Labyrintheme (proiect realizat de Universitatea Bucureşti, România; Universitatea Balikeşir, Turcia, Manchester Museum, Marea Britanie şi trei furnizori de educaţie a adulţilor BIVEDA, Bulgaria; ONAGEB.SPAIN, Spania; Asociaţia Epsilon III, România - cu susţinere din partea Comisiei Europene, prin Programul Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii / Grundtvig) proiect care vizează dezvoltarea potenţialului şi practicilor muzeelor şi altor instituţii administrând patrimoniu istoric şi cultural ca spaţii de învăţare şi dialog intercultural, promovând o implicare mai substanţială a publicului lor şi a comunităţilor în care acţionează prin utilizarea de metode alternative derivate din varii forme de artă participativă, în special teatru participativ, în abordările lor educaţionale, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Comunitate a organizat în luna ianuarie 2013 un workshop pe teatru labirint, workshop care s-a finalizat cu un spectacol de poezie senzorială la ceainăria Samsara din Cluj Napoca şi cu două spectacole de Teatru senzorial labirint susţinute la Muzeului Etnografic din Cluj Napoca.
În perioada 20.11.2012 - 20.01.2013 CRC a fost partener în proiectul "Dăruind din suflet" alături de Prefectura Cluj, Liceul Tehnologic Vladeasa din Huedin, Primăria Huedin, Casa de Cultură Huedin. Proiectul s-a adresat copiilor internaţi la Institutul Oncologic Ioan Chiricuţă Cluj, celor din Spitalul Orăşenesc Huedin şi celor din Spitalul de Psihiatrie Infantilă Cluj şi s-a materializat printr-un spectacol de tradiţii şi obiceiuri de Crăciun, spectacol organizat cu strângere de donaţii pentru aceşti copii.
În luna Decembrie 2012 Asociaţia Centrul de Resurse pentru Comunitate a iniţiat alături de fotograful Edmond Kreibik o campanie de ajutorare a comunităţii defavorizate din zona Pata Rât, Cluj Napoca “Oamenii de la marginea societăţii". http://crc-cluj.org/category/projects.