În 19 iunie 2014, ne-am adresat tuturor Caselor de Pensii din România, solicitând informaţii cu privire la aplicarea Legii 189/2000. Am primit foarte puţine răspunsuri.
În 16 august 2014, ne-am văzut nevoiţi să reluăm aceeaşi solicitare, adresată Caselor de Pensii care nu răspunseseră. Nici de data asta nu am avut un succes mult mai mare. În total, până în 23 septembrie 2014, primiserăm răspunsuri doar de la câteva Case de Pensii:
AradMajoritatea Caselor de Pensii, însă, nu au răspuns nici până în martie 2015. În această situaţie se afla CJP Alba, Argeş, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constantă, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.
În 15 octombrie 2014, am adresat un memoriu d-nei Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social, în care atrăgeam atenţia asupra dificultăţilor cu care se confruntă supravieţuitorii romi şi sugerăm soluţii, eventual o întrevedere prin care să căutam soluții. Memoriul a fost însoţit de anexe (broşura proiectului, document de arhivă, răspunsurile Caselor de Pensii. Din păcate, până la sfârşitul lunii februarie 2015 încă nu primiserăm niciun răspuns la acest memoriu.
În 27 februarie 2015, cu sprijinul domnului Ciprian Necula, am reuşit să trimitem iar memoriul, de această dată domnului Codrin Scutaru de la Ministerul Muncii.
Ca urmare a acestui memoriu, în 11 martie 2015, am primit un răspuns de la Casa Naţională de Pensii.